Istanbul

Istanbul, Turska

već od 459€

Opis destinacije

„Ukoliko bi svet bio jedna država, Istanbul bi bio njen glavni grad“-Napoleon Bonaparte Istanbul nije glavni grad Turske ali je najveći i predstavlja njen kulturni,istorijski i ekonomski centar. Poput Rima, izgrađen je na 7 brežuljaka na Bosforskom moreuzu koji spaja Mramorno sa Crnim morem.Istanbul je jedinstveni grad koji se pruža na dva kontinenta.Kako je u nekim delovim prisutno i evropsko i azijsko nasleđe, posetiocima se čini da je ovo mesto gde su se sudarile dve kulture, evropska i azijska, hrišćanstvo i islam. Grad koji će Vas fascinirati već na prvi pogled. Iz njega izbija nostalgija prošlih vremena i čini se kao da će iza nekog ugla izaći azijska princeza, prekrivena svilom i zlatom, u pratnji čuvara sa isukanim sabljama.Vodenim povšinama podeljen je na tri celine. Bosforski moreuz deli Istanbul na azijski i evropski deo, dok kanal Zlatni Rog preseca evropski deo. Baš tu nalazi se i najlepši kraj Istanbula – Sultan Ahmet, pozicioniran južno od kanala Zlatni Rog. Ovo preporučujemo kao polaznu tačku za obilazak jer se tu smeštene najzanimiljivije znamenitosti Istanbula.Istanbul je grad kako za odmor tako i za dobru zabavu. Broji neke od najvećih i najboljih tržnih centara na svetu. Najpoznatiji je Grand Bazar( tzv. Kapali čaršija) koji je ujedno i najveći zatvoreni bazar na svetu sagradjen u XV veku sa oko 4.000 prodavnica.Pored tipične turske kuhinje, Istanbul je poznat i po svojim mnogobrojnim ribljim restoranima. Neki od najekskluzivnijih restorana, barova i diskoteka nalaze se na obali Bosfora.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
PO JEDINSTVENOJ PRODAJNOJ CENI / SVE UKLJUČENO U CENU:  
AVION + AERODROMSKE TAKSE + TRANSFER + SMEŠTAJ 

PO JEDINSTVENOJ, PRODAJNOJ CENI / SVE UKLJUČENO U CENU - IZRAŽENO u € po OSOBI:
Ime hotela i uslugaDATUMCENA
Dekor Hotel 3* ND
30.12.2023 - 02.01.2024.
459 EUR
Buyuk Sahinler Hotel 4* ND529 EUR

ARANŽMAN OBUHVATA: Avio-prevoz na relaciji Beograd-Istanbul-Beograd redovnom linijom avio kompanije Turkish Airlines, autobuski  transfer na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom u Istanbulu, smeštaj u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem u hotelu  sa tri ili četiri zvezdice na bazi 3 noćenja sa doručkom, asistenciju lokalnog predstavnika na srpskom ili hrvatskom jeziku za vreme boravka  na destinaciji, avio takse 45,81 € (17.35 eur taksa Bgd aerodroma, 20 eur taksa IST aerodroma, 4.48 eur bezbednosna taksa Bgd aerodroma, 0.98 eur naknada za unapređenje vazdušnog saobraćaja republike Srbije, M6 3 eur) i YR taksa 88 eur - aviokompanijska doplata za gorivo u  slučaju poskupljenja goriva - takse su podložne promenama, a visina iznosa doplate za gorivo zavisiće od poskupljenja cene goriva pred  realizaciju leta, u odnosu na ugovorenu, tačan iznos doplata za gorivo će biti poznat najkasnije 5 dana pred polazak, a o čemu će putnici  tada biti i obavešteni. Ukupan iznos za sve avio takse iznosi trenutno 133,81 eur, plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti u agenciji, deca do 2  godine ne plaćaju aerodromsku taksu.  

ARANŽMAN NE OBUHVATA: Međunarodno putno osiguranje sa ili bez pokrića Covid-19 (mogućnost pribavljanja u agenciji), individualne  troškove i fakultativne izlete koji su u organizaciji inopartnerske agencije. 

POPUSTI ZA DECU Popust za dete od 2-11,99 godina u pratnji dve punoplatežne osobe u dvokrevetnoj sobi iznosi 40 eur za hotel Dekor i 50  eur za hotel Buyuk Sahinler, dete ima mesto u avionu i smeštaj u zajedničkom ležaju. Dete od 0-1,99 godina plaća 40 eur i nema mesto u  avionu i na transferu i ima smeštaj u zajedničkom ležaju. 

FAKULTATIVNI IZLETI: Sulejmanova Džamija - 10 €; Obilazak lokaliteta (Top Kapi, Antički hipodrom, Aja Sofija) - 25 €; krstarenje  Bosforom sa posetom Vaseljenskoj patrijaršiji - 25 €; Azijska tura- 30 €; Taksim-15 € odlazak sa vodičem gradskim prevozom, Repriza  novogodišnje noći tursko veče na brodu Orient house (www.orienthouseistanbul.com ) večera, tradicionalni program, neograničeno  alkoholno i bezalkoholno lokalno piće - ili u restoranu GAR - ; Cena dočeka Nove godine i reprize biće naknadno objavljena. Cena  fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika (neophodan minimum od 15 putnika - a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena  fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator može ponuditi korigovane, više cene u  odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate, a u skladu sa mogućnostima organizatora  fakultativnog izleta – ino partnera). Organizator izleta zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu  fakultativnih izleta, izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom. U slučaju promena  cena goriva i ulaznica na lokalitetima – cena izleta je podložna promeni. Ukazujemo putnicima da, imajući u vidu datum  formiranja programa putovanja i datum realizacije fakultativnog izleta, može doći do bitnih promena imperativnih uslova, koji se tiču kretanja, prelaska granice, mera zaštite, vakcinalnih uslova i slično, što može uticati na sadržaj fakultativnog programa,  pa i potpunu ili delimičnu nemogućnost realizacije izleta, što organizator fakultativnog programa, ne može unapred predvideti. Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner ILOS TRAVEL - USLAN TURIZM TAŞIMACILIK VE HAVACILIK  LTD.ŞTI, GÜMÜŞSUYU, DÜNYA SAĞLIK SOK. No:3/5 TAKSIM / BEYOĞLU – ISTANBUL

HOTEL DEKOR 3* Nalazi se u centralnoj četvrti Laleli, na svega 1 km od Kapali čaršije i na oko 20 minuta hoda od istorijske četvrti  Sultanahmet.U sklopu hotela se nalazi restoran i bar .Sve sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, sa TWC-om i TV om.Usluga: noćenje sa doručkom -švedski sto(po turskim standardima)Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 96 eur. Rezervacija  jednokrevetnih soba se radi isključivo na upit! www.dekorhotel.com  

HOTEL BUYUK SAHINLER 4*  
Nalazi se u starom delu Istanbula u blizini poznatih istorijskih lokaliteta, na 10-ak minuta hoda od čuvene Kapali čaršije i na 700 m od metro  stanice Aksaraj. U sklopu hotela se nalazi restoran i bar. Sve sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, sa TWC-om ,  fenom za kosu , mini barom, klima uređajem i TV-om. Usluga: noćenje sa doručkom - švedski sto(po turskim standardima). Doplata za  jednokrevetnu sobu iznosi 160 eur. Rezervacija jednokrevetnih soba se radi isključivo na upit! 
http://www.hotelbuyuksahinler.com.tr/home.html 
1.DAN – putovanje BEOGRAD-ISTANBUL: Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera ARGUS TOURS-a. Let kompanijom Turkish Airlines TK 1082 za Istanbul u 08.55h. Sletanje u Istanbul u 12.40h. (lokalna vremena prema  objavljenoj satnici avio kompanije). Organizovan transfer i smeštaj u hotel. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak Sulejmanija džamije, koja je izgrađena oko 1550. godine i vrhunsko je delo najvećeg osmanlijskog (otomanskog)  arhitekte i graditelja Sinana. U večernjim satima mogućnost fakultatvnog izleta do Taksima - modernog centra Istanbula. Šetnja Istkiklal ulicom najprometnijom i najpoznatijom pešačkom zonom koja će sa bogatom ponudom  
prodavnica, kafića, restorana zadovoljiti svačiji ukus. Izlet se završava kod atraktivne Galata kule. NOĆENJE. 

2.DAN ISTANBUL. DORUČAK. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni poludnevni izlet Azijska  tura. Obilazak azijskog dela Istanbula obuhvata odlazak na Čamlidze, najpoznatiji vidikovac odakle se pruža  nezaboravan pogled, kraću šetnju kroz ÜskÜdar u kome se nalaze luka i Devojačka kula i Bagdadskom ulicom  najdužim bulevarom sa mnoštvom restorana i prodavnica svetskih brendova, odlazak do četvrti Kadikoy gde  možete prošetati uskim, vijugavim ulicama prepunim kafića, barova, restorana i vintaž radnji. Fakultativni odlazak na DOČEK NOVE GODINE na brodu kojim se prvo odlazi do četvrti Kadikoy na azijskoj strani Istanbula, gde imate  slobodno vreme do oko 22.30 h. Po povratku na brod nastavak krstarenja, a u ponoć možete sa Bosfora posmatrati  vatromet. NOĆENJE. 

3.DAN ISTANBUL. DORUČAK. Fakultativno krstarenje BOSFOROM sa posetom Vaseljenskoj Patrijaršiji. Slobodno  vreme ili u večernjim satima fakultativni odlazak na REPRIZU NOVE GODINE na brodu ORIENT HOUSE  (www.orienthouseistanbul.com), ili u tradicionalnom restoranu GAR , gde ćete uz večeru, piće, orijentalnu muziku  i program sa trbušnim plesačicama na originalan način osetiti duh ove zemlje.NOĆENJE.  

4.DAN –putovanje ISTANBUL-BEOGRAD. DORUČAK. Odjava iz hotela. Slobodno vreme do polaska na aerodrome ili  fakultativno Klasična tura - obilazak lokaliteta najvažnjih spomenika Carigrada u pratnji vodiča – Antičkog hipodroma, Aja Sofije nestvarne crkve (a sada džamije) koja je zavrsena 537.g.n.e. Topkapi palate (rezidencija  sultana iz vremena vrhunca moći Osmanlija) gde se ulazi u prvo dvorište. Organizovan transfer do aerodroma.  Poletanje aviona TK 1083 za Beograd u 19.50 h i očekivano vreme sletanja na aerodrom Nikola Tesla oko 19.35 h (lokalna vremena prema objavljenoj satnici avio kompanije). Kraj programa. 

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke za efektivu, na dan uplate.

-200 €  € po osobi prilikom rezervacije, a preostali iznos do pune cene aranžmana gotovinski
-Platnim karticama najkasnije 21 dan pre početka aranžmana ili preostali iznos do pune cene aranžmana u 2 jednake mesečne rate bez kamate - čekovima građana koji se deponuju prilikom rezervacije

ARG

Organizator putovanja je turistička agencija Argus Tours, broj licence OTP 89/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Argus Tours. OUP

Video

Zimovanje

Hotelski i apartmanski smeštaj

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama